سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

روایتی از مشکلات حقوقی معلمان خرید خدمتی | معلمان «حمایتی» در انتظار حمایت

  • کد خبر: ۹۵۳۶۵
  • ۲۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
  • ۱
روایتی از مشکلات حقوقی معلمان خرید خدمتی | معلمان «حمایتی» در انتظار حمایت
مشکلات حقوقی، بسیاری از معلمان خرید خدمت را به فکر رهاکردن تدریس انداخته است.

یلدا مهدوی | شهرآرانیوز؛ معلمان «خرید خدمت» یا «حمایتی» مشهد مدت‌هاست که می‌گویند اوضاعشان چند سطر که نه، چند صفحه زیرخط فقر است و حقوق دریافتی آنان فقط بر پایه حضور در کلاس درس محاسبه می‌شود. آن طور که می‌گویند دریافتی بیشتر آنان حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و بیمه نیز برای آنان فقط ۱۸ روز در یک ماه رد می‌شود. این در حالی است که اغلب این معلم‌ها به دلیل کمبود نیروی آموزش و پرورش در مناطق کم برخوردار، مرزی و حاشیه‌ای مشهد و استان تدریس دارند.

الفبای حضور معلمان خرید خدمت

تعریف و حضور معلمان «خرید خدمت» به دولت یازدهم برمی گردد، همان اوایل سال ۹۳ که زمزمه واگذاری مدارس به بخش خصوصی میان متولیان آموزشی کشور جان گرفت. یک سال بعد با ارائه طرح بسته حمایتی، نام این مدارس نیز به جمع مدارس کشور (دولتی و غیرانتفاعی) اضافه شد.

در این بین معلمانی که برای این مدارس جذب شدند باتوجه به واگذاری مدارس به بخش خصوصی و لحاظ شدن دودوتاچهارتای اقتصادی، اغلب جوانان جویای کار بودند که پذیرش کار با حقوق پایین را به ناچار قبول می‌کردند. حالا ۶ سال از حضور معلمان خرید خدمت گذشته و هنوز پیگیری آنان برای قرارداد‌های پاره وقت و نداشتن حقوق در همه روز‌های سال تحصیلی به سرانجام نرسیده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که حقوق دریافتی اغلب آنان حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در ماه است و بیمه ماهانه نیز در نهایت برایشان فقط ۱۸ روز لحاظ می‌شود.

بی عدالتی حقوقی

ابوالفضل که یکی از معلم‌های خرید خدمت در محدوده سیدی است، ابتدا به شرایط کاری همه معلمان اشاره می‌کند؛ شرایطی که به گفته او برای معلمان خرید خدمت نیز جاری است، اما از نظر حقوقی تفاوت بسیاری با معلمان رسمی و حق التدریس وجود دارد. او می‌گوید: همه معلمان، چه آن‌هایی که رسمی هستند، چه حق التدریس ها، ۲۴ ساعت در هفته تدریس دارند. اما باتوجه به نوع کار آن‌ها که خدماتی و زیر نظر حاکمیت است، قانون ۴۴ ساعت خدمت را برای واریز حقوق آن‌ها در نظر گرفت تا معلمان حقوق و بیمه کامل دریافت کنند، اما برای ما چنین نیست.

این معلم خرید خدمت ادامه می‌دهد: دیوان محاسبات از وزارت آموزش وپرورش خواسته که حقوق معلمان خرید خدمت بر اساس ۲۴ ساعت خدمت آنان پرداخت شود. با این شرایط حق بیمه ما نیز به صورت یک ماه کامل پرداخت نخواهد شد. چنین اقدامی در شرایط کاری یکسان همه معلمان، یک دیوارکشی میان معلمان رسمی و حق التدریس با معلمان خرید خدمت است.

آن طور که او می‌گوید اغلب این معلمان در مدارس مناطق حاشیه‌ای شهر‌ها و مناطق دوردست خدمت ارائه می‌دهند. به گفته او «اوایل بخش عمده این معلمان برای تدریس در مدارس حمایتی مدنظر بودند؛ مدارسی که همه امور آن‌ها به بخش خصوصی واگذار شده بود.»

حقوق‌های با تأخیر

مینا، یکی دیگر از معلمان حمایتی، تأکید می‌کند که حوزه خدمت معلمان خرید خدمت فقط به مناطق حاشیه، دوردست و محروم منحصر می‌شود؛ مناطقی که به زعم او از معلمان رسمی تا حد زیادی خالی است؛ زیرا بیشترشان حاضر به ارائه خدمت در این مناطق حاشیه‌ای نیستند.

او می‌گوید: ادارات کل آموزش وپرورش استان برای تأمین نیرو در این مناطق همواره با مشکلاتی روبه رو هستند، بنابراین بیشتر از نیرو‌های خرید خدمت استفاده می‌کند تا دیگر نیرو‌های فعال در حوزه تدریس.
مینا به شرایط واریز حقوق نیز اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: همین حقوق ناچیز هم با دردسر است و اغلب با سه ماه تأخیر پرداخت می‌شود.
او می‌گوید: شاید خنده دار باشد اگر بگویم الان که دی ماه است ما حقوق مهرماه را گرفته ایم.

معلم هستیم یا کارگر

مریم هم که یکی از معلم‌های ناحیه تبادکان است، می‌خواهد همانند درسی که به دانش آموزان می‌دهد، من هم نکاتش را یادداشت کنم. او می‌گوید: بنویسید معلمانی با شرایط کارگری و روزمزدی؛ معلم‌هایی که سر کلاس می‌روند، درس می‌دهند «علم بهتر است یا ثروت»، اما کمر خودشان برای خرج و مخارج زندگی خم شده است.

مریم حرف هایش را با تأکید بر عنوان «روزمزدی» ادامه می‌دهد و می‌گوید: ما معلمان هر روز که سرکار باشیم حقوق می‌گیریم و هر روز که نباشیم، حقوق نداریم. به عبارت دیگر جمعه‌ها و تعطیلات و سه ماه تابستان حقوق نداریم؛ روزمزدیم ما.

از خرداد تا مهر «ترک کار» می‌خوریم

نکته دیگری که معلمان حمایتی از جمله فاطمه به آن اشاره دارند نوع قرارداد‌هایی است که با آنان بسته می‌شود. فاطمه می‌گوید: قرارداد‌هایی که با معلم‌های خرید خدمت بسته می‌شود تا خردادماه است. از خردادماه تا ابتدای مهرماه برای ما ترک کار می‌خورد تا هیچ گونه مسئولیتی در برابرمان نداشته باشند.
او به وضعیت بیمه نیز اشاره‌ای می‌کند؛ بیمه‌ای که فقط بر اساس حضور آنان سر کلاس تعریف می‌شود و هر زمان که سر کلاس نباشند، برای آنان لحاظ نمی‌شود. به گفته این معلم خرید خدمت همین بیمه‌های منقطع و رد شدن ۱۸ روز بیمه در یک ماه سبب می‌شود که آن‌ها امیدی به بازنشستگی نداشته باشند و بسیاری به فکر رها کردن تدریس باشند.

پیگیری پشت پیگیری

حرف  اغلب این معلمان درباره «دیده نشدن» است. علی، یکی از این معلمان توضیح می‌دهد که «بار‌ها درباره شرایط سخت معلمان خرید خدمت صحبت کردیم و نامه نگاری‌های بسیاری نیز با وزارت آموزش وپرورش انجام شده، اما اوضاع معلم‌های خرید خدمت یا معلمان حمایتی بهتر نشده است.»
او با اشاره به آخرین پیگیری‌ها و همراهی استانداری در این‌باره می‌گوید: نامه نگاری‌های متعددی با وزارت آموزش وپرورش شده است. خوشبختانه نامه‌های ارسال شده نامه‌هایی جامع با متون حقوقی قوی بود و می‌توان به آن‌ها امیدوار بود؛ البته اگر پیگیر آن باشند.

مشکلات خرید خدمتی‌ها در دستورکار کمیسیون اصل ۹۰ و وزارتخانه

سرنوشت نامه نگاری با وزارت آموزش وپرورش را به منظور حل مشکلات معلمان خرید خدمت از قاسمعلی خدابنده، مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی، جویا می‌شویم. او در ابتدا به ایرادی که دیوان محاسبات به حقوق این معلمان وارد کرده است، اشاره می‌کند و دراین باره می‌گوید: تا سال قبل و بر اساس توافقی که وزارت آموزش وپرورش با تأمین اجتماعی و دیوان محاسبات داشت، کار معلمان خرید خدمت با ۲۴ ساعت تدریس هفتگی، تمام وقت لحاظ و حقوق آنان بر اساس ۴۴ ساعت کار هفتگی واریز می‌شد. اخیرا دیوان محاسبات به این موضوع ایراد گرفته و تاکید کرده است که برای این افراد باید بر اساس همان ۲۴ ساعت خدمتشان، حقوق واریز شود.

خدابنده ادامه می‌دهد: اگرچه سیاست گذاری دراین باره خارج از حوزه استان است، اما پیگیری حق معلمانی را که در سیستم آموزش وپرورش در حال فعالیت اند جزو وظایف اصلی خود می‌دانیم. در همین راستا در قالب نامه‌ای به وزارت آموزش وپرورش مشکلات معلمان خریدخدمت را بازگو کرده ایم. علاوه برآن جلسه‌ای با حجت الاسلام پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس و رئیس کمیسیون اصل ۹۰، گذاشته شد و ایشان قول داد که موضوع را پیگیری کند.

همچنان در حال رایزنی

مدیرکل آموزش وپرورش خراسان رضوی نتایج این نامه نگاری‌ها و جلسات هم اندیشی را این طور اعلام میکند: الان وزارت آموزش وپرورش و کمیسیون‌های تحقیقات و آموزش و نیز اصل ۹۰ مجلس در حال پیگیری هستند تا مشکل سریع‌تر رفع شود. چنانچه نظر برای اجرای همان دستورالعمل سال گذشته باشد و پرداخت حقوق بر اساس ۴۴ ساعت اجرایی شود، همه استان ها، از جمله خراسان رضوی، پرداخت هایشان را مطابق ۴۴ ساعت خواهند داشت.

نکته دیگری که خدابنده به آن اشاره می‌کند تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ معلم خرید خدمت استان است که به گفته او خراسان رضوی را در فهرست استان‌هایی با بیشترین معلم خرید خدمت کشور قرار می‌دهد و چنانچه مشکل فعلی از سوی دیوان محاسبات برطرف نشود، شرایط استخدام آنان بعد چندین سال کار در سیستم آموزشی با چالشی جدی روبه رو خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
الهام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
0
0
با وجود داشتن فوق لیسانس مرتبط و سابقه ی ده سال تدریس در مدارس با دانش اموز ۳۵ به بالا ، حقوق ما فقط دو و نیم میلیون و بیمه هم کامل نیست .
من از جناب وزیر و مدیر کل می پرسم ، آیا من با انگیزه و شوق باید کار کنم ؟ ایا من نباید برای گذران زندگی دو جای دیگه کار کنم؟
اگر من ۲۴ ساعت هستم ، پس کی تولید محتوا ، تصحیح برگه، طراحی سوال ، دیدن تکالیف مجازی و هزاران وظیفه ی دیگه رو انجام بدم ؟؟
ما معلمان خرید خدمات از دولت عدالت محور و مجلس انقلابی توقع داریم ، با این کمبود نیرو ، هر چه زودتر ما را تعیین تکلیف کنند .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->